Pasta czyli makarony

Dobra włoska restauracja – typowe menu

Włoskie restauracje to w kraju najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Cenimy jedzenie włoskie gdyż jest pyszne, sycące i ładnie wygląda na talerzu. Bez wątpienia najczęściej jemy pasty. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską degustują mniej znane dania takie jak tortellini, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją warto przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele półproduktów naprawdę pochodzi z Włoch, czy w menu są też mniej znane włoskie dania, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków i dania z różnych zakątków Włoch. W dobrej restauracji znajdziemy naturalny smak Włoch.

Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z pewnością można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .

Aromatyczne wino z Włoch

Żadna szanująca się knajpka włoska, która pretenduje do bycia eleganckim punktem na gastronomicznej mapie regionu, nie może ignorować wina. Obiad z całą pewnością powinien obejmować też wino. Odrobina alkoholu to dla Włocha kanon. piękna restauracja Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie trebbiano d’abruzzo z Abruzji, kalabryjskie ciro a także cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być rozpoznawana jako typowa włoska trattoria, musi posiadać różnorodny wybór win.

Charakterystyczna kuchnia włoska

Mając ochotę poznać fenomen kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film